Українські біометричні закордонні паспорти та ID документи визнані одними з кращих в світі

Українські біометричні паспорти та ID – документи були представлені на престижній міжнародній виставці «SDW 2016» в Лондоні, присвяченій цифровій ідентифікації, біометричним даним і електронній безпеці. ДП “Поліграфкомбінат” Україна “вперше взяв участь у новаторській виставці.

Вітчизняні фахівці представили акцизні марки, візові наклейки, біометричні закордонні паспорти та ID документи. Останні два продукти експерти з Європи та США назвали кращими в світі на сьогоднішній день.

Фахівці в сфері біометрії та електронної безпеки визнали, що український закордонний паспорт неможливо підробити. Документ має 22 ступені захисту – починаючи від застосування спеціальних фарб, безконтактного чіпа, в якому зашита вся необхідна інформація про власника паспорта та його біометричні дані, і закінчуючи інтагліо (глибоким) друком, який використовується при емісії грошей.

Українські ID документи мають 17 ступенів захисту. Крім персональної інформації та ідентифікаційного коду, містять медичну і податкову інформацію про власника. З подальшим розвитком електронного уряду, документ може доповнюватися новими властивостями та функціями, відповідно до потреб суспільства.

Українські розробки настільки сподобалися міжнародним експертам, що вони пообіцяли рекомендувати їх у світі.

“Ми вражені якістю продукції України. Ми хочемо найближчим часом показати її в інших країнах, зокрема в Азії та Африці, де люди хочуть використовувати електронні документи високої якості”, – сказав Фабіен Гуйшон, французький провайдер технологій.

Нагадаємо, що в минулому році українські біометричні закордонні паспорти експерти Німеччини визнали кращими, ніж діючі німецькі.

“Ми відправили біометричні паспорти на експертизу в лабораторію німецької компанії Secunet і в Міністерство внутрішніх справ Великобританії. Також ми отримали відповідний лист одного зі світових лідерів – компанії T-system (Німеччина) про те, що проводиться сертифікація операційної системи компанії “УнІТ “- розробника системи персоналізації та операційної системи для біометричних закордонних паспортів та ID документів – по одному з найвищих рівнів безпеки –EAL5 +”  – сказав директор ДП« Поліграфкомбінат «Україна» Максим Степанов.

Розроблений компанією «УнІТ» центр сертифікації ключів, повністю відповідає всім стандартам Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO), яка є автором рекомендацій для виготовлення біометричних паспортів. Здійснено підключення України до ICAO Public Key Directory для вивантаження / завантаження сертифікатів з перевірки біометричних паспортів України, а також документів інших країн-членів ICAO.

Вітчизняні ID документи та біометричні паспорти можна по праву вважати предметом національної гордості, які можуть принести світову славу Україні.