До Дня знань в Києві запустили проект «Картка учня»

Карта ученика

В рамках соціального проекту столиці «Картка киянина»  запущено пілотний модуль – «Картка учня». Проект реалізується спільними зусиллями КМДА, IT-компанії «Універсальні інформаційні технології», АТ «Ощадбанк» та MasterCard Україна.

З 1 вересня переваги інновації оцінять учні ліцею інформаційних технологій №79 м. Києва.

«Картка учня» передбачає широкий функціонал – являється платіжною банківською картою і соціальним документом школяра одночасно. Наразі вона діє як перепустка в учбовий заклад і проїзний в метрополітені, а в майбутньому зможе виконувати функцію єдиного квитку в наземному транспорті.

Нова технологія дозволяє передавати в персональний кабінет учня дані про його проходи через турнікет школи та проїзд в метро. Батьки в он-лайн режимі в будь-який момент зможуть ознайомитися з цією інформацією. Модуль дасть можливість адміністрації школи більш ретельно контролювати відвідуваність учня і формувати відповідні звіти.

Розробники завершують інтеграцію карти з касовим обладнанням шкільних столових. Діти зможуть оплачувати обіди своєю карткою, що суттєво зменшить обіг готівки в учбових закладах, а їх батьки – проглядати в персональному кабінеті інформацію про покупки їх дітей.

Також, «Картка учня» буде забезпечувати пільгове харчування в столовій, згідно з соціальною категорією дитини.

Запровадження даного проекту ознайомить дітей з основами фінансової грамотності – навчить їх користуватися банківськими послугами і самостійно планувати свої видатки.

Також в персональному кабінеті учня заплановане доопрацювання інтернет-сервісу – «Сторінка учня». Це своєрідна освітня соціальна мережа, де учні зможуть спілкуватися між собою та з  вчителями, отримувати доступ до конспектів, методичок, додатковим матеріалам для виконання домашнього завдання (електронні підручники, інтерактивні посібники), розміщувати та ознайомлюватися з відео- та аудіо файлами, переглядати сторінку школи в Інтернеті та здійснювати електронну освіту.

Випуск та видачу «Картки учня» здійснює банк-партнер проекту АТ «Ощадбанк». Розробка та інтеграція програмного забезпечення «Картки учня» здійснюється силами української  IT-компанії «Універсальні інформаційні технології», яка виступає  інвестором проекту.