У Києві відбувся Інвестиційний форум

форум

23 листопада у НСК «Олімпійський» проходив Інвестиційний форум столиці, організований Київською міською державною адміністрацією.

Захід відвідали близько 400 учасників – видатні закордонні та вітчизняні економісти, представники бізнесу, фінансових організацій та фондів, державні діячі. Також у роботі Форуму взяли участь понад 20 послів іноземних держав.

Інвестиційний форум міста Києва став міжнародною подією економічного характеру, який мав на меті продемонструвати величезний потенціал столиці через конкретні проекти, залучити інвесторів й довести їм лояльність, відкритість та прозорість міської влади.

Кожний інвестор повинен знати, що його інвестиції захищені. І я говорив і повторю, що готовий бути «бодігардом» для кожного іноземного інвестора, який вкладатиме гроші в Київ, допомагати розвивати інфраструктуру, який буде створювати робочі місця і платити податки“, – заявив під час виступу мер Києва Віталій Кличко.

37623Програма Форуму складалася з кількох панельних дискусій щодо інвестування та розвитку столиці, а також презентації проектів в сферах інфраструктури, енергозбереження, IT-технологій, соціальної сфери, промисловості та нерухомості. Були проведені численні переговори з потенційними інвесторами та сформовані плани щодо спільної реалізації привабливих проектів.

Українська ІТ-компанія «Універсальні інформаційні технології» (УнІТ), як інвестор та розробник, представила один з найбільших інвестиційних проектів столиці – «Картку киянина».

«Картка киянина» – це не лише соціальний проект, це – багатомодульна платформа для надання сервісів киянам в усіх сферах життя, що постійно еволюціонує. Завдяки своїй технологічності проект має величезний інвестиційний потенціал та перспективи для розвитку», – каже координатор проекту Юлія Спасібова.

форум картаКиїв – інвестиційно привабливе місто, відзначили учасники Форуму. Незважаючи на загальну складну політичну ситуацію в країні, столиці вдалося стабілізувати фінансові показники, економіка оздоровлюється. За два роки борг міста зменшився майже вдвічі (з 24 до 13,5 млрд грн). Але попри покращення інвестиційного клімату, спрощення ведення в Україні бізнесу, іноземні кампанії з настороженістю вкладають гроші в українські проекти, зауважують експерти.

«Ми — держава з молодою демократією. Більше того, у нас триває війна. Втім, це може стати стимулом, щоб бути уважнішими до потенційних партнерів, готових вкласти гроші або технології в інноваційні розробки. На подібних заходах ми можемо продемонструвати, що не стоїмо на місці, а рухаємось вперед. Прикладом є такі інвестиційні проекти як «Картка киянина» – зазначив директор з розвитку компанії «УнІТ» Максим Нечаєв.