Українські ІD-документи отримали високу оцінку на міжнародній виставці “Безпека 2016”

Безпека 2016

В Києві відбувся ХХІ міжнародний форум «Безпека 2016», який був присвячений новинкам у галузі фізичного та інформаційного захисту. У роботі спеціалізованої виставки прийняли участь представники компанії «Універсальні інформаційні технології» (УнІТ).

Форум проходив з 18 по 21 жовтня. Свої інновації представили понад 100 українських та іноземних компаній, в тому числі з Німеччини, Польщі, Ізраїлю, Туреччини, Молдови та Франції.

На виставці були продемонстровані новітні системи відеоспостереження, пожежної безпеки, охорони периметру. Також в роботі форуму прийняли участь компанії, які спеціалізуються на інформаційній безпеці та захисті даних. Особлива увага була приділена ID-документам.

«Ми хочемо продемонструвати бізнесу, що нові ID-документи дозволяють вже зараз економити час та енергію на ідентифікації особи. При цьому можливості підробити дані в документі, на електронному чіпі зокрема, практично не існує. Це той документ, який в найближчому часі буде використовуватися всюди, а не тільки на пропускних пунктах аеропортів та прикордонних пунктах розвинених держав» – заявив Олексій Бурман, інженер проектів компанії АТ «Банкомзв’язок», яка спеціалізується на інтеграції інноваційних технологій ідентифікації та верифікації.

Систему персоналізації та операційну систему для ID-документів розробила українська ІТ-компанія «Універсальні інформаційні технології» (УнІТ). Розробники реалізували сучасні методи криптографічного захисту інформації та контролю доступу до персональних даних власника паспорта, що дозволяє протидіяти загрозам, які регламентовані у вимогах Common Criteria – Загальним критеріям оцінки захищеності інформаційних технологій, які являються міжнародним стандартом з комп’ютерної безпеки.

«1 жовтня цього року в Україні вступив в силу закон про перехід на ID-документи з біометрією. Надрукована остання партія паперових паспортів. Україна впевнено інтегрується у світове цифрове співтовариство. Найближчим часом ID-документи всюди обростуть інфраструктурою – з’являться системи ідентифікації даних, а паспорти нового зразку стануть основою для повноцінного функціонування електронного врядування» – заявив Вадим Дмитренко, СЕО компанії УнІТ.

Як раніше вже повідомлялось, експерти з Німеччини визнали українські ID-документи кращими, аніж діючі німецькі. Вітчизняні біометричні паспорти відповідають всім міжнародним стандартам та передовим технологіям у сфері виготовлення проїзних документів. Отримали високу оцінку якості від німецьких науково-дослідних організацій FOGRA та Secunet. Центр сертифікації ключів повністю відповідає всім стандартам Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO), яка є автором рекомендацій по створенню біометричних паспортів. Компанія T-System проводить сертифікацію операційної системи компанії УнІТ по одному з найвищих рівнів безпеки – EAL5+.