У «Карті киянина» з 1 червня в пілотному режимі запрацює проект «Картка учня»

У «Карті киянина» буде запущений пілотний проект «Картка учня» і забезпечена можливість сплачувати штрафи за порушення ПДР, повідомляють у Київській міській адміністрації.

«Картка учня» – безпечна школа

З 1 червня проект «Картка учня» в тестовому режимі запрацює в двох столичних ліцеях, а за підсумками буде впроваджений в усіх навчальних закладах Києва.
«Картка учня» буде прив’язана до «Картки киянина» одного з батьків, що забезпечить контроль покупок дитини у школі, дасть можливість обмежувати його від небажаних товарів і витрат, поповнювати рахунок, встановлювати максимальний ліміт витрат. Учень зможе оплачувати картою обіди в шкільній їдальні. «Картка учня» забезпечить інформування батьків про прохід дитини через турнікет школи, його пересування в міському транспорті. Адміністрація навчального закладу зможе контролювати відвідуваність школяра і формувати відповідні звіти. Персоналізована «Картка учня», як складова «Картки киянина», не вимагає від школи і учнів ніяких витрат. Розробка та інтеграція програмного забезпечення проводиться власними коштами компанії «УнІТ», яка є інвестором проекту.

Оплата штрафів за порушення ПДР онлайн

В стадії розробки модуль, який дозволить жителям столиці взаємодіяти з ДАІ в електронному режимі. В особистому кабінеті власника «Картки киянина» з’явиться можливість перевіряти наявність штрафів за порушення ПДР, тут же їх сплачувати, а також контролювати терміни погашення.

Серед реалізованих модулів

Оплата за допомогою «Картки киянина» комунальних рахунків одним платежем і без комісії: сплата регулярних платежів за утримання будинків, опалення, електроенергію, газ, холодну і гарячу воду. При цьому, показники лічильників та історія платежів зберігаються в особистому кабінеті користувача і доступні в цілодобовому режимі. Для власників «Картки киянина», у яких немає доступу до Інтернету, в Київській міській адміністрації обіцяють створити можливість оплачувати “комуналку” в спеціальних сервісних центрах.

Картки киянина, емітовані банком «Хрещатик», зберігають свій ключовий функціонал.

Незважаючи на ситуацію навколо банку «Хрещатик», основні функції «Картки киянина» збережені. Завдяки незалежному ідентифікаційному додатку, розробленому компанією «УнІТ», картки, емітовані банком «Хрещатик», і далі будуть діяти як пільговий проїзний документ і дисконт в мережі партнерів проекту до 1 жовтня 2016 року. Протягом зазначеного періоду користувачі зможуть комфортно і безкоштовно переоформити карту в будь-якому відділенні «Ощадбанку» столиці.

Читайте детально