«Карткою киянина» відтепер можна користуватися без її наявності

Компанія UNIT, розробник та інвестор «Картки киянина», запустила функцію відкритої реєстрації на сайті www.kyivcard.com.ua. Новація дає змогу усім мешканцям столиці користуватися рядом корисних сервісів, не маючи фізичної карти.

Після проходження простої реєстрації на сайті «Картки киянина» у містян з’явиться можливість у режимі он-лайн сплатити комунальні послуги, оформити страховку за допомогою агрегатора страхування, поповнити рахунок мобільного телефона, придбати квитки, сплатити за інтернет-послуги, а також записатися на прийом до лікаря, чиновника чи написати скаргу.

Для того, щоб скористатися новацією, на сторінці реєстрації необхідно обрати пункт «У мене немає «Картки киянина»», зазначити свій номер телефону, електронну пошту і створити пароль. На екрані відобразиться повний перелік модулів: медицина, транспорт, освіта, торгівля, сервіс комунальних платежів, адміністративні послуги, культура, страхування та сплата послуг.

Розробники зазначили, що не всі функції «Картки киянина» будуть доступними в режимі відкритої реєстрації. Тими сервісами, для отримання яких потрібна ідентифікація користувача, можна скористатися лише за наявності фізичної картки. А це такі цифрові послуги, як створення чи голосування за петицію, участь в ініціативі «Громадський проект» тощо.

Як розповіла менеджер «Картки киянина» Аліна Максименко, відкрита реєстрація буде цікавою для тих мешканців столиці, які не є власниками карти, перебувають у процесі її отримання або поки що не визначилися чи буде вона корисною для них.

«Ми ухвалили рішення відкрити доступ до деяких сервісів усім охочим, щоб вони мали змогу зрозуміти, якими є можливості «Картки киянина», переконатися у тому, що її функціонал є зручним та необхідним для життя у великому місті. Таке ж рішення буде реалізоване і в мобільному додатку», – сказала Аліна Максименко, зазначивши, що такий додаток готується до запуску найближчим часом, він буде безкоштовним та доступним спочатку на платформі iOS, згодом на Android.

Крім того, Київська міська державна адміністрація (КМДА) у квітні 2018 року планує запустити в столиці єдиний електронний квиток для громадського транспорту. «Картку киянина» можна буде використовувати як цифровий проїзний не лише в метро, міській електричці, швидкісному трамваї, але й в інших видах наземного муніципального транспорту.