Аліна Максименко: «“Картка киянина” є ключем до системи Smart City»

Керівник проекту «Картка киянина» Аліна Максименко виступила з доповіддю на конференції «Картковий бізнес і технології 2017», яка відбулася 20 травня у Київському гольф клубі. Темою виступу стала «Картка киянина» та її роль у впровадженні системи Smart City.

«Smart City – це перш за все збір та обробка даних за допомогою спеціальних програм у всьому місті. Моніторинг цих показників дозволяє зрозуміти, чи досягнутий такий рівень життя, при якому мешканець міста отримує необхідні сервіси та послуги, почуває себе в безпеці та чи виконуються його права. «Картка киянина» (КК) – це ключ до системи Smart City, який дозволяє зібрати та проаналізувати ці дані», – розповідає Аліна Максименко.

«“Картка киянина” є ключем до системи Smart City

Для жителів міста «Картка киянина» є вирішенням повсякденних питань, пов’язаних з інфраструктурою міста. На сьогодні картка містить вісім модулів, які охоплюють усі сфери життя киян. Наприкінці червня КК буде доповнена ще одним модулем – страхування, який дасть можливість власникам картки, використовуючи агрегатором страхування, самостійно вибрати поліс, порівняти умови та ціни, а також оформити поліс онлайн.

Під час доповіді керівник проекту КК анонсувала випуск мобільного додатку «Картки Киянина». Реліз запланований на кінець липня. Додаток буде дещо відрізнятися від десктопної версії, за його допомогою користувач матиме змогу у режимі мессенджера спілкуватися з міською владою, комунальними службами, дільничним лікарем, правоохоронними органам, а також зі службами ЖКХ.