«Високі технології не вирішать проблему напливу пасажирів у годину пік, але вплинуть на якість життя людей», – Юлія Спасібова

У Британії представили концепцію оплати проїзду за допомогою біометричних маркерів. Людина зможе розплатитися за проїзд, лише подивившись в спеціальну камеру для сканування сітківки або показати свої відбитки пальців. На думку розробників, ця система допоможе прискорити пасажиропотік в «годину пік».

«Швидка і захищена ідентифікація користувача є однією з самих топових і актуальних тем у світі. Зараз з’являється все більше проектів та стартапів, які покликані спростити життя користувачів і одночасно захистити їх персональні дані. Не можна гарантувати, що високі технології вирішать проблему напливу пасажирів у годину пік, але вони однозначно вплинуть на якість життя людей», – розповідає керівник проекту «Картка киянина» Юлія Спасібова.

Україна тільки стоїть на порозі впровадження електронного квитка у громадському транспорті. Як відомо, прийнятий Закон про електронний квиток набуде чинності 7 травня 2017 року. На думку Юлії Спасібової, таким електронним квитком зможе стати «Картка киянина».

«Ця карта ще з 2012 року працює як проїзний у столичному метро і може стати платформою для впровадження єдиного електронного квитка в наземному громадському транспорті, – розповідає Юлія Спасибова, – карта оснащена транспортним модулем і має високий ступінь захисту персональних даних. Користувачі мають змогу записати необхідну кількість поїздок на карту, сплативши їх через термінали самообслуговування або у касах метрополітену. В особистому кабінеті на сайті «Картки киянина» реалізована можливість відслідковувати статистику поїздок. На даний момент видано вже 800 тисяч «Карток киянина»”.

Нагадаємо, що «Картка киянина» отримала “Медичний модуль”, який дозволяє записатися на прийом до лікаря онлайн.