За допомогою Картки киянина можна проголосувати за бюджетні ініціативи міста

Громадський бюджет

Користувачі «Картки киянина» отримали унікальну можливість в своєму персональному кабінеті на сайті https://www.kyivcard.com.ua/ прийняти участь в голосуванні за бюджетні ініціативи столиці в рамках Громадського проекту. Для цього власникам «Картки киянина» надана можливість входу на сайт Громадського проекту без окремої авторизації.

«Картка киянина – це не тільки можливість прийняти участь в різноманітних державних ініціативах, але і безпечний спосіб ідентифікації людини. Наприклад, щоб підтримати той чи інший проект, користувачу не потрібно вказувати свої персональні дані або заповнювати анкети на сайті. Достатньо ввести логін та пароль, який використовується для входу на сайт «Картка киянина» і підтвердити передачу даних. Система забезпечить автоматичну ідентифікацію власника картки» – каже Вадим Дмитренко, СЕО компанії «Універсальні інформаційні технології», яка є розробником та інвестором проекту «Картка киянина».Громадський бюджет

Голосування за проекти, які представлені в програмі Громадський бюджет Києва, почалось 27 грудня 2016 року і триватиме до 29 січня 2017 року. Користувачі зможуть прийняти участь у розподілі державних коштів в таких сферах як: комунальне господарство, енергозбереження, охорона здоров`я, соціальний захист, навколишнє середовище, дорожньо-транспортна інфраструктура, освіта, культура і туризм, спорт та інше.

Громадський бюджет
Бюджет участі – це окрема частина місцевого бюджету, яка розподіляється шляхом голосування мешканців по проектах, які самі ж кияни подають.

На сьогодні подібна ініціатива реалізована також в Нью-Йорку, Парижі, Берліні, Варшаві та Кельні.