«Картка учня» як крок в електронну освіту

На День знань цього року в київському ліцеї  інформаційних технологій №79 українська IT-компанія «Універсальні інформаційні технології» презентувала новий пілотний  модуль «Картки киянина» – «Картка учня». Перші 30 – були урочисто вручені учням одинадцятих класів, а їх можливості продемонстровані батькам та адміністрації.

Так що ж собою являє проект «Картка учня»?

1school_card_20160901_124302

Це окремий освітній модуль «Картки киянина», який об`єднує в собі пропуск до школи, проїзний в метрополітені та картку для розрахунків. У дизайні є характерні  відмінності у вигляді гербу міста та ідентифікаційного напису: «Картка учня». Але головною характерною ознакою є її функціонал та унікальний інтерфейс для учнів, батьків та вчителів.

Хто створив освітній модуль «Картка учня»?

«Картка учня», як і «Картка киянина» – це інвестиційний проект української IT-компанії «Універсальні інформаційні технології». Тобто компанія взяла на себе зобов`язання на розробку програмного забезпечення і виконує соціальний запит киян без фінансування з бюджету міста.

Які переваги надає використання модулю?

Переваги «Картки учня» умовно можна поділити на три напрямки: безпека, зручність та освітні можливості. Завдяки впровадженій технології відбувається фіксація входу та виходу учня за датою та часом. Інформація про відвідання учнем освітнього закладу є доступною для батьків та адміністрації школи.

%d0%b1%d0%b5%d0%b7-%d0%b8%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d0%b8-2

Наразі доопрацьовується програмне забезпечення, що дозволить отримувати інформацію у віртуальний персональний кабінет про те, які товари дитина придбала у шкільній їдальні.

Пропуск до школи, проїзний у метро,  учнівський квиток для відвідування культурно-просвітницьких закладів, банківська карта – це все об’єднано в одну пластикову «Картку учня».

Щодо освітнього напрямку, інновація, в першу чергу, дозволяє школярам оволодіти азами фінансової грамотності.

Крім того,  у персональному кабінеті учня запланована розробка сервісу, в якому можна буде знайти в електронному вигляді навчальні посібники, методички, електронний журнал та інші допоміжні матеріали для полегшення освітнього процесу.

Які перспективи проекту?

На сьогодні «Картка учня» функціонує у тестовому режимі у Ліцеї інформаційних технологій №79 Києва. Наступний для впровадження «Картки учня» – столичний Ліцей природничих наук №145. По завершенню пілотного проекту планується впровадження «Картки учня» у всіх школах Києва.