Розробники booking.uz.gov.ua неодноразово пропонували безкоштовно впровадити продаж е-квитків через Інтернет на аероекспрес «Київ – Бориспіль», але «Укрзалізниця» проігнорувала пропозиції

Розробники booking.uz.gov.ua, компанія «UNIT», неодноразово пропонували безкоштовно впровадити продаж е-квитків на аероекспрес «Київ – Бориспіль-аеропорт», проте в «Укрзалізниці» проігнорували зазначені пропозиції. У зв’язку з чим покупка електронних квитків для пасажирів на вказаний напрямок досі недоступна через Інтернет. Про це йдеться у офіційному відкритому листі компанії-розробника до очільника «Укрзалізниці» Євгена Кравцова.

Розробники також наголосили на відсутності необхідності закупівлі нової спеціалізованої пасажирської інформаційної системи, яка зараз здійснюється «Південно-Західною залізницею» (https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2018-10-26-001603-c), так як необхідний функціонал «вже наявний в програмно-апаратному комплексі з оформлення електронних проїзних документів «Укрзалізниці»».

Компанія «UNIT» вчергове закликає «Укрзалізницю» розглянути пропозицію та повідомляє, що готова передати необхідне програмне забезпечення для того, щоб громадяни України та інших держав нарешті отримали можливість купівлі електронних квитків через офіційний веб-сайт Укрзалізниці booking.uz.gov.ua.

Наводимо повний текст листа-звернення:

Шановний Євгене Павловичу!

Цим відкритим листом повідомляємо, що ми двічі зверталися до Вас, відповідальних посадових осіб та філій Укрзалізниці з пропозицією безкоштовної розробки та впровадження сервісу продажу електронних квитків на аероекспрес “Київ-пасажирський – Бориспіль аеропорт” через офіційний веб-сайт Укрзалізниці – booking.uz.gov.ua.

Нами було направлено на Вашу адресу офіційні листи від 12.11.2018 №02/121118 та від 28.11.2018 №04/281118 (додаються) з пропозицією безоплатно доопрацювати та передати Укрзалізниці програмне забезпечення для онлайн оформлення електронних квитків на аероекспрес.

Також нами було зазначено про відсутність необхідності в закупівлі нової спеціалізованої пасажирської інформаційної системи, яка наразі проводиться філією “Південно-західна залізниця” (https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2018-10-26-001603-c), оскільки необхідний функціонал наявний в програмно-апаратному комплексі з оформлення електронних проїзних документів Укрзалізниці (ПАК ЕПД ПП).

Обидва листа були проігноровані та жодної відповіді не надано.

Як наслідок, пасажири не тільки України, але і всього світу, які подорожують через найбільший аеропорт нашої країни, досі не мають можливості купити електроні квитки онлайн на аероекспрес.

Вчергове закликаємо Вас ще раз розглянути нашу пропозицію та зі свого боку підтверджуємо свою готовність передати “Укрзалізниці” необхідне програмне забезпечення для запуску продажу електронних квитків на маршрут “Київ-пасажирський – Бориспіль-аеропорт” через офіційний веб-сайт Укрзалізниці – booking.uz.gov.ua.