Додаток «Картка киянина»: що з його допомогою можна буде зробити

Гостя ефіру — керівниця проекту «Картка киянина» Аліна Максименко.

«Проект стартував у 2012 році. Уже видано понад півтора мільйона пластикових карток з того часу, але час диктує свої умови. В мобільному телефоні все життя людини. Мобільний додаток «Картка киянина» — це наступний технологічний крок в проекті. Він допоможе киянину упорядкувати своє життя за допомогою модулів, які містяться у цьому додатку. Наразі ми маємо 8 модулів (транспорт, медицина, освіта, комунальні послуги, страхування, адмінпослуги, новини Києва та комунікатор) та профіль користувача», — говорить Аліна Максименко.

«Картка киянина» — це персоніфікована карта, яка містить дані про конкретну людину. За словами гості ефіру, спочатку завданням картки було підрахувати кількість пільговиків у метрополітені, а зараз проект «омолодився». Медичний модуль дає змогу записатися до лікаря онлайн, транспортний модуль допоможе сплатити за проїзд з мобільного телефону, модуль «освіта» дозволяє батькам, оформивши картку учня для дитини, стежити за її пересуванням, бачити, чим вона харчувалася у шкільній їдальні, як вона пересувається громадським транспортом, модуль «комунальні послуги» — це сплата всіх комунальних послуг онлайн, модуль «адмінпослуги» — замовлення довідок, можливість стати в електронну чергу, стежити за нею, «комунікатор» — це модуль в форматі месенджера, де ви можете написати меру, депутату, в ЖЕК, поліції, сімейному лікарю і отримати відповідь. Зараз додаток працює в тестовому режимі, він доступний для завантаження, але для обмеженої кількості людей й мобільної операційної системи iOS.

Детальніше читайте, а також слухайте повну версію розмови на Громадському радіо: https://hromadskeradio.org/programs/rankova-hvylya/dodatok-kartka-kyyanyna-shcho-z-yogo-dopomogoyu-mozhna-bude-zrobyty