Придбати квиток в один клік: у мобільному додатку «Укрзалізниці» запрацював електронний гаманець Masterpass

«Укрзалізниця» в партнерстві з IT-компанією UNIT і Mastercard інтегрувала в офіційний мобільний додаток з продажу квитків booking.uz.gov.ua цифровий гаманець Masterpass. Сервіс, який раніше був доступний лише на основній і мобільного версіях сайту, вже працює на платформах iOS і Android.

Цифрові гаманці Masterpass зберігають дані банківських карт різних платіжних систем, дозволяючи купувати залізничні квитки в один клік.

«Якщо у користувача вже є цифровий гаманець Masterpass, йому не потрібно щоразу при купівлі квитків вводити дані своєї карти. Достатньо лише авторизуватися в додатку, одного разу підтвердити номер мобільного телефону і система відкриє доступ до раніше доданих в гаманець карткок. Це зручно, безпечно і, що найголовніше, швидко. Ми робимо ще один крок до впровадження новітніх цифрових стандартів в Україні », – каже Ольга Майко, керівник проекту інтернет-платежів в UNIT і сервісу plategka.com.

Якщо у користувача ще немає цифрового гаманця, створити його і додати карти будь-яких банків і платіжних систем можна безпосередньо в мобільному додатку або на сайті booking.uz.gov.ua.

Для цього необхідно зареєструватися на сервісі з продажу квитків, авторизуватися і при оплаті проїзного вибрати Masterpass. Далі вказати назву і реквізити своєї банківської картки (номер, CVV2-код, термін її дії) і дати згоду на збереження цих даних в системі Masterpass. Користувач отримає від свого банку SMS-повідомлення з кодом, який необхідно ввести в систему для додавання платіжної картки.

При цьому дані користувача будуть надійно захищені відповідно до світового стандарту Mastercard.

Нагадаємо, сайт з продажу квитків он-лайн booking.uz.gov.ua став першим державним веб-сервісом в Україні, де доступна оплата через Masterpass.

А в грудні 2017 року booking.uz.gov.ua був визнаний найкращим сервісом з продажу квитків в інтернеті за результатами відкритого голосування на сайті журналу «PaySpace Magazine».