Після впровадження єдиного електронного квитка в столиці, власники Картки киянина отримають знижки на проїзд у муніципальному транспорті

Після запуску єдиного електронного квитка в столиці, містяни, у яких є «Картка киянина», зможуть оплачувати проїзд в муніципальному транспорті зі знижкою.

У Київській міській державній адміністрації (КМДА) розробляють спеціальний гнучкий тариф для жителів столиці.

«Надавати місцевим жителям окремий знижений тариф на проїзд в громадському транспорті – це загальноприйнята європейська практика. Київ піде тим самим шляхом. Щоб скористатися майбутніми знижками, пасажиру необхідно буде підтвердити, що він офіційно зареєстрований, проживає, працює або навчається в столиці. Картка киянина, яка працюватиме як єдиний е-квиток, є таким ідентифікатором особи. Пасажиру необхідно просто прикласти її до валідатора в муніципальному транспорті і знижку буде зчитано автоматично», – зазначила менеджер проекту «Картка киянина» Аліна Максименко.

Власники Картки киянина також отримають можливість заощаджувати на оплаті паркування. У КМДА розробляють окремий тариф і на даний вид послуг.

Знижки не поширюватимуться на тих громадян, які вже мають пільги.

Як повідомлялося раніше, коли в столиці запрацює електронний квиток, Карткою киянина можна буде користуватися як єдиним проїзним не тільки в метро, міській електричці і швидкісному трамваї, а й в тролейбусах, автобусах і трамваях.

Також найближчим часом компанія UNIT, інвестор і розробник «Картки киянина», планує запустити мобільний додаток проекту на платформі iOS, а пізніше і на Android. Завдяки цьому у користувачів з’явиться можливість купувати електронний квиток на своєму смартфоні і переглядати статистику поїздок за Карткою киянина.