Сайт Укрзалізниці став першим державним веб-сервісом в Україні, де доступні оплати з Masterpass

Відтепер користувачі сайту Укрзалізниці зможуть оплачувати квитки в один клік. Укрзалізниця у партнерстві з Mastercard, UNIT і ТАСКОМБАНКОМ інтегрували на сайті booking.uz.gov.ua рішення для оплат за допомогою цифрових гаманців Masterpass.

Цифрові гаманці Masterpass безпечно зберігають дані банківських карток різних платіжних систем, даючи можливість розраховуватись швидше й зручніше на сайтах та у мобільних додатках — без потреби щоразу вводити карткові реквізити для оплати (CVC-2 код, номер картки тощо). Сервіс уже доступний на основній та мобільній версіях сайту. Триває робота над інтеграцією Masterpass у мобільні додатки Укрзалізниці на базі iOS та Android.

«“Укрзалізниця” продовжує впроваджувати інновації в сервіс онлайн-оплати залізничних квитків. Інтеграція сервісу booking.uz.gov.ua з електронним гаманцем Masterpass дозволить користувачам ще швидше та зручніше купувати залізничні квитки онлайн. Ми працюємо над тим, аби пасажири могли використовувати ті платіжні інструменти, до яких найбільш звикли. Тому на цьому праця над удосконаленням сервісу не зупиниться,» – коментує Андрій Поліщук, директор з питань інформаційних технологій «Укрзалізниці».

Якщо користувач уже має зареєстрований цифровий гаманець у Masterpass, система відкриє доступ до раніше доданих карток після авторизації на сайті та підтвердження номеру мобільного телефону. Створити свій цифровий гаманець і додати банківські картки будь-яких банків і платіжних систем можна безпосередньо на сайті. Надійність і безпека розрахунків з Masterpass гарантована міжнародними стандартами Mastercard.

«Безготівкові платежі додають комфорту подорожам, суттєво спрощуючи покупку квитків. Оплата проїзду онлайн успішно долає проблему черг до кас, заощаджуючи найцінніший ресурс — час. Використання сучасних платіжних рішень, таких як цифрові гаманці Masterpass, відкриває для українців новий досвід оплат, розвиваючи безготівкову економіку країни»,— відзначила Віра Платонова, генеральний директор Mastercard в Україні, Молдові, Грузії та країнах Центральної Азії.

Щодня в Україні купують близько 150 тисяч квитків на потяги Укрзалізниці. За цей рік загальна кількість проданих квитків уже склала понад 31 мільйон .

«Ми дуже раді, що ініціатива UNIT знайшла відгук у колег з “Укрзалізниці”. Націленість перевізника на інновації дозволила користувачам сайту отримати новий зручний інструмент оплати. Клієнти сервісу дуже різні, з різним рівнем відкритості на нові технології, тому для нас важливо максимально спростити процедуру оплати для них і при цьому забезпечити високу конверсію платежів для нашого партнера», — прокоментувала Ольга Майко, керівник проекту інтернет-платежів в компанії UNIT та сервісу Plategka.com.

«Ми із задоволенням підтримуємо розвиток зручних платежів у мережі Інтернет і знаємо, що безпека та надійність проведення електронних платежів є найважливішими факторами для утримувачів платіжних карток. Сучасна система моніторингу операцій ТАСКОМБАНКу гарантує покупцям максимальну безпеку платежів на сайті booking.uz.gov.ua, а купівля білетів із використанням цифрового гаманця Masterpass зробить цей процес максимально зручним», — підкреслив заступник голови правління ТАСКОМБАНКУ Валерій Даниленко.

Зараз на сайті Укрзалізниці доступні на вибір користувача як оплати з використанням цифрового гаманця Masterpass, так і онлайн-оплата з ручним введенням карткових реквізитів.

Платформа цифрових гаманців Masterpass доступна в Україні на сайтах і в мобільних додатках понад 2000 торговців з липня 2016 року. Рішення для оплат в один клік з Masterpass інтегроване також у сервіси онлайн-платежів та переказів, чат-бот для грошових переказів у Facebook-месенджері, а також у низку мобільних додатків для швидких цифрових оплат таксі, пального на заправках, мобільних послуг, парковки тощо.